2014. szeptember 9., kedd

NEM TUDOD MÁSKÉPP CSINÁLNI, MINT AHOGY AZ ADOTT PILLANATBAN CSINÁLOD!

Sok ember ítélkezik, ami erős igazságérzetből fakad..
Ez meg azt hozza magával, hogy hajlamos az Igazság keresésére, vagyis az Egy igazságra, mint állításra.
Viszont ilyen nincs.Minden ember más tudatszinttel rendelkezik, más sorsfeladattal, és más-más sérüléssel fűszerezve.Hogy is lehetne, hogy mindenki ugyanúgy lássa a világot?
Ha így lenne, nem lenne munkám... ráadásul ez egy végtelenített folyamat, valaki pont a napokban mondta, hogy nem elég magas tudatszintről beszélek, és hogy fejlődnöm kéne...:o) és igaza is van... hiszen én is folyamat fejlődöm!

Szóval inkább csak az a kérdés, hogy miért idegesítő, ha valaki más tudatszinten él?
Miért nem könnyű elfogadni, hogy valaki nem olyan gyorsan vagy könnyen fejlődik?
Pedig mindenki úgy csinálja, ahogy tudja!
NEM TUDOD MÁSKÉPP CSINÁLNI, MINT AHOGY AZ ADOTT PILLANATBAN CSINÁLOD!

Ez egy filozófiai törvényszerűség: ha valaki tudná másképp csinálni, akkor másképp csinálná....
Hiába mondanám neked hogy fogadd el hogy más ember másképp viszonyul a problémákhoz mint te, te sem tudsz sokszor az adott pillanatban másképp viszonyulni a más tempóban fejlődőkhöz.Ez persze türelmetlenné tesz a körülötted lévőkkel szemben...

Akkor változik a dolog, ha el tudod fogadni, hogy más embernek más a sérülése, tudatszintje, sorsfeladata, tanulnivalója, és ez nem jobb, vagy rosszabb mint ahol te tartasz, hanem más helyzet.
Az a kérdés hogy miért gondolod hogy másnak ott kéne tartania mint ahol te tartasz?
Az szokott erre lenni a reakció, hogy: véleményem azért lehet!

De mi a különbség a vélemény, és az ítélkezés között?

Az ítélkezés egy fölé-alárendelt szerepben tart, vagy én tudom a tutit, a másik meg a balfék, aki nem látja az IGAZSÁGOT, amiből ilyenkor csak egy van...
A vélemény egyenrangúságon alapul, vagyis nyitott tudok maradni valami másféle igazságra, elgondolkodhatom rajta anélkül hogy meg kéne változtatni az álláspontomat, nincs rajtam az EGY IGAZSÁG kényszere, nem kell választanom két álláspont között, de mégis ér egy új impulzus, egy új nézőpont, ami akár később vélemény változtatásra is késztethet, vagy nem.

A megértéshez sok segítséget ad a kronobiológia módszere, ami nekem annyira bemart, gyorsan megértettem, hogy hogyan vagyunk különbözőek a terhelhetőségünk alapján!
A sorstani hatások megértéséhez meg az Életforgatókönyvet használom, ami segít megérteni, hogy kinek milyen sérülés adja a nehézséget, és hol tart az életében.
Mindezeket bárki megtanulhatja, ami elfogadást, és valódi megértést ad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése