2014. január 19., vasárnap

Másként kellett volna történnie!

Nem hiszem hogy van olyan ember, akinek hiányzik az életéből ez a mondat!
a "hogy kellett volna, vagy hogy kellene lennie" egy teljesen hiábavaló gondolat, mégis tönkre tudja tenni az ember szívét.Nagyon nehéz elfogadni azt a filozófiai törvényszerűséget, hogy mindig minden pontosan úgy történik, ahogy történnie kell, mert ha másként kellett volna történnie valaminek, akkor másként történt volna...

Ha a másik ember tetteit, viselkedését vizsgáljuk, akkor pontosan tudjuk, hogy neki mit kellett volna tennie, mondania.De nem tette, nem mondta.Miért?Mert valamit még nem tudott felvállalni, képtelen volt megtenni.
Kívülről ezt nagyon nehéz megérteni, hiszen valamilyen gát, nyomás, érzelmi akadály vagy hiány nem rajtunk van, volt, hanem a másik személyen.

Miért nem engem választott?
Nekem kellett volna tennem valamit...
Miért nem vállalt fel?
Miért nem tudott engem szeretni?
Miért nem küzdött?
Nekem kellett volna kitartóbbnak lennem...
stb. stb. stb.

Legtöbbször az okozza a bajt, hogy nem a valósággal foglalkozunk, hanem a feltételezésekkel, a fejünkben gyártott elképzelésekkel, kivetített, egyoldalú vágyakkal.Így pedig nehéz megérteni, hogy a másik oldalon valami más zajlik, mint a képzeletünkben.Tudni véljük hogy mit érez, mit gondol a másik.Ezek a feltételezések erősebbek a valóságnál, és annyira életre kel, hogy nehéz meggyőzni az ellenkezőjéről.

Rengetegszer jönnek hozzám olyan problémával, hogy egy plátói szerelem megvalósulását szeretnék.
A plátóiság arról szól, hogy az egyik fél vágyakozik a másik után, de a másik ember ezt gyakorlatilag nem viszonozza.Szerelemről akkor beszélünk, amikor az érzelmek a gyakorlatban viszonzásra lelnek.Vagyis mindkét fél felvállalja az érzelmeit, az esszenciát.Ha ez az érzés megvan, akkor ez megnyílvánul a tettekben, vagyis az egyik fél biztos lép, és a másik félnek lehetősége van az érzéseket viszonozni.Ha az érzés egyoldalú, vagyis nem lel viszonzásra, akkor az nem szerelem, hanem vágyakozás...

A szerelem mindig képessé tesz arra hogy vállaljuk!
Ha a felvállalt érzéseidre azt hallod a másiktól, hogy valami túl gyors, túl sok, erre nem vagyok még felkészülve, gondolkodási időt kérek, akkora másik fél nem szerelmes...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése