2013. augusztus 26., hétfő

mi történik vetéléskor?

Mostanában az Élet Forgatókönyve alapján vizsgálom a hozzám fordulók problémáit.ezért érdekes, hogy sok olyan megfejteni való kérdéssel találtak meg, ami a vetéléssel volt kapcsolatos.
Miért "ment el" a gyerek?
miért nem maradt, meg?
Miért nem akart hozzánk leszületni?
Az ilyen kérdésekre persze lehet mindenféle logikus választ adni, hogy biztos nem volt egészséges a magzat, vagy hogy jobb így neki, mintha betegen született volna, de ezek csak szereotípiák.

A baba fogantatásának a napja is egy üzenet, és a vetélés, a műtét napja is egy üzenet, csak meg kell fejteni.

Ami feltűnt, az Élet forgatókönyve alapján, hogy sokszor történik a mesterséges fogantatás, vagy a vetélés 29/11-es napon, ami az élet tiszteletéről, az élet továbbadásának a tiszteletéről szól.

Egyszer járt nálam olyan házaspár, ahol semmilyen betegség nem volt egyiküknél sem, csak már "benne voltak a korban", és az orvosok rávették őket a lombik programra.A baba elvetélődött egy 29/11-es napon, amivel jelezte, hogy nem biztos hogy ezzel a folyamattal az Életet tisztelte a pár, de semmiképpen nem tisztelték az Élet továbbadásának folyamatát.

Mindenképpen érdekes nézőpont, és nincs benne ítélet, csak a Magzat üzenete, ami gondolkodásra késztethet.Kell-e beleszólni a természetes folyamatba?Miért történik meg oly sokszor, hogy egy lombikos szülés után, egyszer csak születik egy gyermek természetes úton, amiről az orvosok azt mondták, hogy lehetetlen...
A gyermekvállalás kétoldalú fogalom:
-egyszer szól arról, hogy a szülők hol tartanak a vállalás folyamatában, vagyis, egymást felvállalták-e?és utána akarnak-e gyermeket, felkészült-e a kapcsolat a gyermek vállalására.Sokszor megfordul a folyamat, gyermeket szívesen vállalnánk, csak az adott anyát, vagy apát nem annyira...
-másszor arról is szól a vállalás, hogy a gyermek vállalja-e a szülőket?
Alkalmasnak találja-e őket az élet tovább adására, örömmel élnek-e, van-e az életüknek értelme, vannak-e céljaik a gyermeken kívül?Van-e mit továbbadniuk a gyermek számára?

Ezek hátborzongató kérdések lehetnek, de mindenképpen érdemes elgondolkodni rajtuk.
Én sokszor hallom édesanyák szájából, hogy.
a gyerekem az egyetlen örömöm,
az életem értelme,
a legfontosabb a világon,
nélküle nem is tudom mi lenne velem!

Kedves szülők, és leendő szülők!Gondoltatok már arra, hogy ez a hozzáállás mekkora terhet ró a születendő, vagy megszületett gyermekre?

Az Élet Forgatókönyvéből ilyen, és hasonló kérdésekre tudunk rávilágítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése